Raam- en kozijnreiniger

Onze teams van gespecialiseerde glazenwassers reinigen en onderhouden ramen van binnen en buiten, kozijnen van alle soorten, lichtbakken, veranda’s, luifels, etalages, enz.

Gespecialiseerde glazenwassers

Onze teams van gespecialiseerdeglazenwassers reinigen en onderhouden ramen van binnen en buiten, kozijnen van alle soorten, lichtbakken, veranda’s, luifels, etalages, enz.

H-Security, schoonmaakbedrijf is uitgerust en in staat om op hoogte te werken, met een mandje. Wij bieden ook osmose waterreiniging van uw ramen aan voor schone en nette ramen zonder zeep.

Al onze medewerkers beschikken over de opleiding en de reglementaire octrooien voor het uitvoeren van hun taken op het gebied van het onderhoud van uw tegels.

We wassen uw ramen veilig

Op de grond, hangend of met een mandje, wij garanderen fonkelende ramen in alle veiligheid !

Na een risicoanalyse ter plaatse en volgens de specifieke behoeften, bieden wij onze klanten de meest geschikte oplossingen, met behulp van moderne en veilige technieken voor het wassen van uw buiten- of binnenramen, zelfs bij moeilijke toegang:

Opgehangen platform (met kabel, aan uw gevel)
Telescopisch platform (van een machine op de grond, ver van de gevel)

Schaarlift (van een machine op de grond langs de voorkant)

Osmose water (binnen & buiten) (vereist geen zeep, waardoor het gemakkelijker is om op hoogte te werken)

Werken op schaal

Telescopische paal (vanaf de grond)
Schoonmaken van de lucht

Chassisonderhoud

Het wassen van de ramen stopt niet bij de tegels, we integreren uiteraard het wassen van uw kozijnen, of ze nu van aluminium, hout of PVC zijn, bij het onderhoud van uw gevels.

Onze raamwasdienst richt zich zowel op bedrijven (grote ondernemingen, kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) of zelfstandigen) als op particulieren (Veranda’s, hoge ramen, dakramen, enz.). Onze ruitenreinigers werken op afroep of onder een regulier onderhoudscontract voor uw ramen op dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse of driemaandelijkse basis…

Onberispelijke ramen, overal in België !

H-Sécurité komt tussen in de volgende regio’s:

Brussel (Anderlecht, Brussel, Elsene, Etterbeek, Evere, Ganshoren, Jette, Koekelberg, Oudergem, Schaarbeek, Sint-Agatha-Berchem, Sint-Gillis, Sint-Joost-tien-Node, Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Pieters-Woluwe, Ukkel, Vorst, Boitsfort)

Waals Brabant (Nijvel, Waterloo, Braine-l’Alleud, Braine-le-Château, Ittre, Waver, …)

Luik (Luik, Eupen, Huy, Spa, Malmedy, …)

Luxemburg (Libramont, Bertrix, Arlon, Bastogne, Saint-Hubert, Bouillon, …)
Henegouwen (Charleroi, Mons, La Louvière, Thuin, …)

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een snelle en gratis offerte. Onze beste ruitenreiniger zal zeer snel tot uw beschikking staan.

Nog vragen?

H-Service FAQ’s

Onze experts beantwoorden uw meest gestelde vragen

Waarom huishoudelijke schoonmaak uitbesteden?

De voordelen zijn legio. Door het schoonmaken van uw
professionele lokalen:

 • u bespaart personeelskosten, maar ook materiaalkosten
 • je hebt toegang tot opgeleid en goed uitgerust personeel
 • u bent verzekerd van kwaliteitswerk, onder de voorwaarden die u in het contract hebt vastgelegd
 • het servicebedrijf kan ook diensten aanbieden die voldoen aan milieueisen, die deel kunnen uitmaken van de benadering van duurzame ontwikkeling van uw bedrijf
 • Ten slotte kiest u het tijdstip dat bij u past: overdag of buiten de traditionele kantooruren.

Eindschoonmaak: waar bestaat het uit?

Reiniging aan het einde van de bouwplaats betreft bedrijven die bouw- of renovatieplaatsen uitvoeren. Deze laatste zijn verplicht om schone plaatsen aan hun klanten te leveren (Standaard NF P 03-001). Dus aan het einde van de site doen ze een beroep op leveranciers die gespecialiseerd zijn in de schoonmaak ervan.

De reinigingsfase aan het einde van de bouw wordt uitgevoerd tijdens de zogenaamde OPR-fase (Pre-Reception Operations).

Concreet bestaat dit uit:

 • Maak vloeren schoon door ze met de hand te wassen of met meer praktische machines (monoborstel of schrobber …),
 • Desinfecteer bepaalde kamers (sanitair, keukens),
 • Evacueer en verwijder bouwafval en residuen (puin, gips, zaagsel, enz.),
 • Plafonds en muren wassen,
 • Stof, stofzuig, veeg en stofzuig de verschillende ruimtes inclusief kasten en andere ventilatiekanalen,
 • Verwijder vuil (lijm en verf)
 • DVensters ontvetten, schrapen, wassen en polijsten (ruiten, vensterbanken, afdichtingen),
 • Ventileer de plaats om geuren te verwijderen en de lucht te desinfecteren.

Als u meer wilt weten, aarzel dan niet om onze gids over schoonmaakruimten te raadplegen. Houd er ook rekening mee dat u de mogelijkheid heeft om eenvoudig en gratis een offerte aan te vragen via ons contactformulier.

Professionele reiniging: wat is strippen met luchtwassing?

Airbrushen wordt gebruikt om oppervlakken te strippen om verf, graffiti, roestsporen enz. Te verwijderen. Het wordt gebruikt op muren, scheepsrompen, gevels, monumenten, enz. De techniek bestaat uit het spuiten van een schuuraggregaat (schuren) met perslucht onder lage druk (minder dan 9 bar).

Airbrushen gebeurt met een speciale machine: de airbrusher. De airbrush-buis wordt afgesloten met een mondstuk om de uitstroomsnelheid van het mengsel te verhogen.

Wanneer water wordt toegevoegd aan het schuurmiddel en aan de lucht, wordt dit hydrogommage genoemd.

Er zijn bedrijven gespecialiseerd in air-scrub en hydro-scrub, die hun diensten aanbieden aan gemeenschappen om de meubels, muren en monumenten van een stad te behandelen.

Welke materialen voor het onderhoud van het pand?

Er zijn veel apparaten die worden gebruikt door schoonmaakprofessionals. Ze maken het mogelijk om snelheid en efficiëntie te behalen. Onder deze apparaten zijn:

 • de professionele schoonmaakwagen: dankzij de zwenkwielen vereenvoudigt deze uitrusting het transport van professionele reinigingsapparatuur. Reinigingsmiddelen zijn mobieler en schoonmaakproducten, bezems, textiel (doeken en microvezeldoeken), sponzen, vuilnisbakken en emmers vinden gemakkelijk hun plaats.
 • De stofzuiger: afhankelijk van het model kan hij as, asbest, zaagsel, water en stof stofzuigen …
 • De schrobzuigmachine: veel gebruikt in supermarkten en hotels (vloeren, roltrappen, gangen en hallen) om oppervlakken te stofzuigen, wassen en drogen. Er zijn compacte, zelfrijdende, zelfdragende en autonome (automatische) modellen.
 • De monoborstel: het is geschikt voor het reinigen, strippen, polijsten en polijsten van vloeren.
 • De veegmachine: hiermee kunt u resten schrapen, stofzuigen en verzamelen. Het is verkrijgbaar in thermische, industriële, handmatige en wegversie.
 • De stoomreiniger: het verspreidt een stoom die zorgt voor een grondige reiniging van vloeren, muren en werkplaatsgereedschap.
 • De hogedrukreiniger: aanbevolen voor het strippen en reinigen van vloeren, muren en machines, is geschikt voor alle soorten oppervlakken. Ze bestaan ​​met elektrische of thermische motor.

Wat is nat vegen (gladde vloeren)?

Het nat vegen is bedoeld om de vloer af te stoffen zonder een stofzuiger te gebruiken. Het stof wordt opgevangen met een bezem met nat gaas. Het gaas blijft in contact met de grond om het stof op te vangen. Je kunt de bezem duwen of S op de grond uitvoeren.

In de praktijk is het belangrijk om:

 • til de mopzool niet
 • op ga niet achteruit met de bezem

Dit type manipulatie zou de gevolgen hebben van het opnieuw
plaatsen van de stof op de vloer.

Het is raadzaam om te beginnen met ontoegankelijke plaatsen (langs muren, onder meubels, enz.), Dan de open ruimtes te verzorgen en te eindigen bij de ingang van de kamer. Bij aankomst in een nieuwe kamer wordt het gaas verschoond.

De natte veeg verzamelt alle stofdeeltjes op een gladde vloer, die met name geschikt is voor voeringen van het “lino” -type die veel worden gebruikt in ziekenhuizen. De doorgang van nat gaas reinigt noodzakelijkerwijs een beetje, zo niet veel, als wasmiddel wordt toegevoegd.

Het belangrijkste voordeel van nat vegen is het vermijden van lucht- en stofcirculatie, geluid en elektriciteitsverbruik ! Met dit proces kan tot 90% van het stof worden opgevangen.