H-Sécurité
Top 9 manieren om inbraak te voorkomen

Alle inbraakslachtoffers zeggen het: je voelt je geschonden in je privacy en het kost tijd om je thuis weer veilig te voelen. Gestolen goederen worden snel vergeten omdat het gedekt is door de verzekering, daarentegen is trauma moeilijker om mee te leven.

Geen enkel huis is volledig veilig voor een inbraakpoging. Maar er zijn enkele zeer praktische en vaak niet ingewikkelde tips (soms eenvoudige goede gewoontes) die je helpen je huis te beschermen.

We hebben de 9 beste tips geselecteerd, die u dagelijks of voor uw vakantie kunt toepassen.

Vermindering van het risico op inbraak

De politie op de hoogte brengen van een verlengd vertrek

De politie kan gratis voor uw huis langskomen tijdens hun rondes. Hiervoor hoeft u alleen maar het politiebureau op de hoogte te brengen van uw afwezigheid of uw vertrek op vakantie.

Van tijd tot tijd zullen ze ook stoppen om rond te gaan, te controleren of er geen pogingen wordt ondernomen om in te breken en ervoor te zorgen dat alles in orde is.

Publiceer uw vakantie niet op sociale media.

Sociale media zijn echte doelgerichte instrumenten voor inbrekers. Dankzij Facebook of Instagram kunnen ze erachter komen of u van plan bent om weg te gaan, of u op vakantie bent, wat uw waardevolle spullen zijn, enzovoort.

Als u de drang om uw toekomstige vakantie aan te kondigen niet kunt weerstaan, vermijd dan het aankondigen van de data. We raden u ook aan om uw privacyinstellingen te wijzigen zodat u uw foto’s alleen met vrienden en familie kunt delen.

Regelmatig snoeien van hagen en struiken

Een goede snoeibeurt van struiken in de buurt van deuren en ramen helpt om handige schuilplaatsen voor inbrekers te vermijden. Ook is het altijd een goed signaal om te laten zien dat het huis regelmatig wordt onderhouden. Vooral als je op vakantie gaat.

Een verwaarloosd huis kan een teken zijn van langdurige afwezigheid en zal een beter doelwit zijn voor dieven.

Sluit de gordijnen en luiken

Vermijd opdringerige en kwaadaardige blikken, maskeer het uitzicht, sluit de gordijnen, rolgordijnen of luiken. Dit vermindert de kans voor inbrekers om een huis in te breken. Als ze niet weten wat ze zullen vinden en niet in staat zijn om het beveiligingsniveau van het huis te beoordelen, zullen ze minder snel proberen in te breken.

Om het moeilijker te maken voor de dieven, vraag je je buurman om ze overdag te openen en ‘s nachts te sluiten. Het huis lijkt bewoond (of in ieder geval bewaakt).

Laat de post niet overlopen

Een overvolle brievenbus is een signaal van langdurige afwezigheid dat een inbreker zou kunnen verleiden. Als je op vakantie gaat, laat iemand die je vertrouwt elke dag de post ophalen.

Beveilig uw huis ( en laat inbrekers het weten)

Installeren van videobewakingscamera’s

Vandaag de dag zijn deze technologieën zeer goedkoop geworden. Voor honderd euro kunt u al een paar bewakingscamera’s installeren die in Wifi communiceren en u realtime feedback geven op uw smartphone. Het is de eenvoudigste oplossing, want het is niet alleen goedkoop, maar omvat ook geen kabelwerk.

Installatie van een alarmsysteem

Met een alarmsysteem gaat u een stapje verder naar de veiligheid. Een camera is geen afschrikmiddel terwijl een alarm dat wel is. Vooral omdat sommige alarmsystemen aangesloten zijn op een centraal station. Dit betekent dat zodra het alarm afgaat, veiligheidsdeskundigen de mogelijkheid van een inbraak controleren en vervolgens de politie bellen als dat nodig is.

aantal van de modernste alarmsystemen zijn ook aangesloten op uw rookmelders, waardoor u in geval van brand de brandweer kunt bellen. Denk hier eens over na als je jezelf uitrust.

Installeren van automatische verlichting

In dezelfde trant als de bewakingscamera’s zijn er aangesloten gloeilampen, die u kunt bedienen vanaf uw smartphone. In dezelfde geest als bewakingscamera’s zijn er ook aangesloten lampen,

Als deze oplossing nog steeds ontoegankelijk of te ingewikkeld lijkt, blijft er de “ouderwetse” oplossing, met eenvoudige timers op de stopcontacten van uw lampen.

H-Sécurité kan al uw vragen over preventie beantwoorden, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

bron : www.foyerassurances.lu

Vous aimerez aussi